Hebben wij een fit ?

De Psychotherapiepraktijk Limburg werkt graag met mensen die het ‘zo-kan-het-niet-langer’ punt hebben bereikt. Deze cliënten zijn bereid hun problematiek in de ogen te kijken. Wij noemen ze ‘warriors’.

Zij benaderen therapie als een partnerschap en tonen zich actief als deelnemer. Succes hangt af van de bereidheid om jouw gedachten, gevoelens en ervaringen te delen, en om nieuwe inzichten, ideeën en manieren om dingen aan te pakken te overwegen. Warriors doen hun uiterste best om alle sessies bij te wonen en na te denken over wat besproken moet worden.

Zij zijn realistisch en weten dat het probleem over langere periode is ontstaan (en verwachten geen kant en klare oplossing). Zij weten dat werken aan emotionele problemen pijnlijk kan zijn en veel inzet vereist. Deze cliënten zijn bereid om ‘huiswerk’ te doen tussen de sessies door, bv een dagboek bijhouden of onze online modules te benutten.

Bij jij een warrior en wil je weer controle over jouw leven?  

Diensten

FACE-TO-FACE PSYCHOTHERAPIE

BLENDED PSYCHOTHERAPIE
ONLINE PSYCHOTHERAPIE

Persoonlijk ontmoeten en samenwerken in een vertrouwelijke en veilige omgeving

Een combinatie van online en face-to-face therapie om optimaal te profiteren van de voordelen van deze twee behandelmodaliteiten

Als je niet in Nederland of ver weg van Limburg woont

Face-to-face
blended therapy maastricht
online therapie

Hoe ik je kan helpen...

individuele therapie

individuele therapie

In je eigen taal

therapie verschillende talen

Diensten in detail

Angststoornissen

Hoe kunnen we normale en pathologische angst van elkaar onderscheiden? Aan de hand van drie factoren - duur, intensiteit en frequentie - onderscheiden wij normale, adaptieve angst van abnormale, pathologische angst. Het belangrijkste criterium dat wordt gebruikt om normale angst te onderscheiden van een angststoornis, is dat het leidt tot ‘aanzienlijk lijden’. Hiervan is sprake als angsten jouw sociale, beroepsmatige of andere belangrijke functioneren schaadt. Angst bereikt een klinisch niveau als jouw vermogen om ten volle van het leven te genieten ernstig is verstoord - vaak met aanzienlijke sociale en beroepsmatige beperkingen tot gevolg.

Depressie

Emoties ervaren is natuurlijk en gezond. Je neerslachtig voelen, is geen aandoening. Het leven kan moeilijk zijn en er gebeuren pijnlijke dingen. Als dit gebeurt, is het normaal dat je jezelf verdrietig of somber voelt. Verdrietig zijn is evenwel niet hetzelfde als depressief zijn. Depressie is een stemmingsstoornis. Als je eraan lijdt, raak je ondergedompeld in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen. Je kunt niet meer echt genieten.

Trauma

Iedereen maakt in zijn/haar leven vroeg of laat ernstige en schokkende dingen mee. Denk aan, een ongeluk, ernstige verwonding of een fysieke bedreiging van jezelf (of die van anderen.) Situaties die leiden tot intense angst, hulpeloosheid of afschuw. Soms blijft zo’n traumatische ervaring hangen in je hoofd. De gebeurtenis is in dat geval zo pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan. Je kunt het gewoon niet vergeten en je zit als het ware ‘bevroren’ in een emotionele traumatische situatie. We spreken van een psychisch trauma als herinneringen aan een of meer schokkende gebeurtenissen die zich blijven opdringen, bijvoordeeld in de vorm van nachtmerries of flashbacks. Je hersenen zijn als het ware overbelast.

Hoog gevoeligheid

Heb jij de neiging om een verscheidenheid aan prikkels (bijvoorbeeld de gemoedstoestand van andere mensen, pijn, honger, bijzondere kunst of cafeïne) sterker en dieper te verwerken? Voel jij je anders? Vraag jij jezelf af: 'Ben ik wel normaal? Waarom kan ik niet zijn zoals andere mensen?’ De kans is dan groot dat jij een Hoog Sensitieve Persoonlijkheid (HSP) bent.

Ontsteking en/of autoimmunitiet als oorzaak

Voel je je vaak angstig en depressief? Bij sommige mensen kan een ernstige infectie, chronische ontsteking of auto-immuunziekte de oorzaak zijn van depressie en angst.

Relatieproblemen

Relatietherapie of koppeltherapie is een therapie gericht op beide partners. De therapie is dus gericht op de vraag van het echtpaar, de partners of het koppel. De gedrags(patronen) en emoties staan centraal, zowel van de individuele partners als ook in de interactie tot elkaar. Relatietherapie kent allerlei soorten relaties: meestal partners en geliefden, maar soms ook familieleden of ex-partners. Een veel gevraagd doel van relatietherapie is om te ontdekken of en hoe de relatie verbeterd/gered kan worden. Vaak moeten partners hiervoor oude problemen, c.q. conflicten oplossen, de patronen/relatiedynamiek leren herkennen en aanleren om op een meer constructieve manier met elkaar te communiceren. Herken je dit beeld en zoek je relatietherapie in Limburg?

Zelfontwikkeling

Steeds meer mensen ontdekken psychotherapie als een effectieve aanpak voor persoonlijke ontwikkeling. Het vertrekpunt is dan niet een ernstige stoornis of psychische problemen. Deze cliënten komen naar onze praktijk in Maastricht om de regie op hun leven te vergroten. Zij willen woekeren met hun talenten en hun potentieel volledig benutten. Vaak zijn dit studenten, managers, topsporters, kunstenaars en professionals. De Psychotherapiepraktijk Limburg en hoofd therapeut Dr. Anna Huysse kent de zogenaamde ‘resource installation’ als specialisatie. Klanten rapporteren binnen enkele sessies meer zelfvertrouwen, meer assertiviteit, minder faalangst, minder uitstelgedrag/persoonlijke doorbraken en een sterker zelfbeeld/optreden in voorheen lastige situaties. Ben je op zoek naar deze vorm van psychotherapie in Limburg?

Veelgestelde vragen

Als je een afspraak wilt plannen, kun je het aanmeldingsformulier invullen. Je ontvangt dan per ommegaande enkele mogelijke tijdstippen voor een intakegesprek.
Ga naar aanmeldingsformulier

Wanneer u persoonlijke en privacygevoelige informatie veilig wilt mailen, dan kunt u op https://protonmail.com/nl/signup een gratis basisaccount (met mogelijkheid tot encryptie) maken om op deze wijze de gegevens te kunnen mailen naar onze eigen beveiligde mailbox, met het adres PsychotherapiePraktijkLimburg@protonmail.com

De praktijkruimte van Psychotherapie Praktijk Limburg is gevestigd op de Brightlands Health Campus te Maastricht. Adres van de praktijk is Gaetano Martinolaan 85, 6229 GS Maastricht.
Dr. Anna Huysse combineert op de Gaetano Martinolaan 85 haar werkzaamheden als eigenaar en hoofdtherapeute van de Psychotherapie Praktijk Limburg met de Brightlands start-up Hashimoto.Help. Dr. Anna Huysse en haar team ontwikkelen online en evidence-based diensten gericht op het voorkomen en managen van psychologische klachten die vaak gepaard gaan de ontwikkeling van een of meer auto-immuunziekten.

De praktijk is uitstekend bereikbaar.

Auto

Vanuit Amsterdam-Eindhoven neem je de afrit 55 (Randwyck-MECC) en vanuit Luik kies je afrit 56 (Gronsveld-MECC). MECC staat aangegeven op de ANWB-borden, deze kun je volgen tot aan de parkeerterreinen. De parkeerplaats P3 aan de achterzijde van ons gebouw is gratis voor bezoekers van de Psychotherapie Praktijk Limburg. Als je voor de slagboom staat, zie je een code 8561E voor de Brightlands West/Hashimoto. Toets deze code in. Wij laat je dan naar binnen om te parkeren. Alsje het terrein verlaat, moet de code voor de Brightlands West/Hashimoto opnieuw worden ingeven.

Trein

De praktijk ligt op loopafstand van het treinstation Maastricht Randwyck (circa 3 minuten). Ga bij het verlaten van Station Randwyck rechtsaf op de Universiteitssingel. Je volgt deze weg en loopt dan als het ware tegen het Brightlands Gebouw aan op Gaetano Martinolaan.

Bus

Je kunt meerdere buslijnen nemen met bestemming MECC of AZM. Gemiddeld vertrekt iedere vijf minuten er een bus vanuit het centrum of Maastricht Centraal Station naar MECC Maastricht (bushalte Forum MECC)

Ga  naar handige links:

www.9292ov.nl

www.ns.nl/reisplanner

Fiets

Er is een fietsenstalling aan de achterkant van het gebouw (parkeerplaats P3 volgen)

De Psychotherapie Praktijk Limburg kent geen wachtlijsten. In meer dan 90% van de gevallen lukt het om jouw intake in te plannen binnen 3 weken. 

Ga naar aanmeldingsformulier voor de intake

Een intake omvat twee gesprekken. Wij kijken eerst wat er aan de hand is, wat de klachten en de problemen zijn. Daarna onderzoeken wij wat de mogelijke oorzaken en consequenties zijn van de klachten en problemen. Dit is een cruciale stap in onze samenwerking en de intake vormt als het ware het fundament waarop wij gaan bouwen.

Na afronding van de intake fase bespreken wij de bevindingen en het behandel-advies. Wij nemen samen het behandelplan door, waarin we onder andere het doel van de behandeling en de frequentie van de sessies vastleggen.

Ga naar aanmeldingsformulier voor de intake

In onze praktijk worden behandelingen direct na afloop voldaan met een  ‘Betaalverzoek QR Code’. Binnen 2 werkdagen ontvang je de nota elektronisch, voor de eigen administratie en eventuele declaratie bij de ziektekostenverzekeraar.

Als je aanvullend verzekerd bent, is er veelal recht op gedeeltelijke vergoedingen van de behandelingen. Omdat eventuele vergoedingen vanuit het aanvullende pakket komen, geldt er geen eigen risico voor behandelingen. Via NVPA hebben wij met een groot aantal zorgverzekeraars contracten afgesloten: https:/nvpa.org/zorgverzekering.  De voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar en per polis.

Nee. Als je vragen hebt over de exacte vergoeding voor je behandeling, dan is het verstandig de eigen polisvoorwaarden erop na te slaan of jouw zorgverzekeraar te raadplegen. Benoem dan de Lidnummer NVPA: ECP-lid 104264, Licentienummer RBCZ: 180246R, de AGB-code praktijk: 94064444 en de AGB-code therapeut: 94009160

Inhoudelijk is dit niet het geval. Alle therapievormen die in onze praktijk worden gebruikt zijn ‘evidence-based’ en dus wetenschappelijk onderzocht.  Administratief valt de vergoeding van zorgverzekeraars onder ‘alternatieve zorg’. Dat komt omdat wij niet direct met verzekeraars contact hebben maar via onze beroepsorganisatie (NVPA). Op deze manier borgen wij volledig jouw privacy en houden we onze focus op cliënten en niet op administratie.

-De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts.

-Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je psychosociale therapie als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten, werkgerelateerd zijn.

-Ben je in loondienst? Je kunt je werkgever vragen het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkómen van uitval van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten. Verzuim is vele malen duurder dan therapie.

-Indien je wilt investeren in persoonlijke groei dat mag vaak het persoonlijk ontwikkelingsbudget gebruikt worden, indien de werkgever hiertoe toestemming geeft. Informeer bij jouw werkgever of P&O afdeling.

Je kunt jouw aanvullende verzekering elk jaar wijzigen (meestal tot 1 februari). De wijziging gaat dan met terugwerkende kracht in tot het begin van het kalenderjaar.  Onder bepaalde omstandigheden oa. scheiding, verhuizing naar het buitenland, bereiken  18 jarige leeftijd en een andere collectiviteit (verandering van baan) mag je je verzekering opzeggen en/of je aanvullende verzekering aanpassen.

Je aanvullende zorgverzekering mag je gewoon bij een andere zorgverzekeraar afsluiten dan waar je je basisverzekering hebt lopen. Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om een losse aanvullende zorgverzekering af te sluiten, zonder bij diezelfde verzekeraar een basisverzekering te hebben. Het aanvragen van een losse verzekering is soms aantrekkelijk omdat verzekeraars met een goedkopere basisverzekering meestal minder aanvullende verzekeringsopties bieden. Informeer je goed in praktijk ontmoedigen verzekeraars deze optie.

 

Nee. Wij nemen vanwege het cruciale belang van de intake hiervoor ruim de tijd. De intake wordt soms verwart met een korte persoonlijke kennismaking. De intake bij de Psychotherapie Praktijk Limburg vormt de start van onze samenwerking en behandeling.

Normaal gesproken duurt een individuele sessie 45 min. Dit kan afwijken bij sommige EMDR sesssies. Verder gaan wij bij een partnertherapie en groepssessie uit van 90 min.

De Psychotherapie Praktijk Limburg is gespecialiseerd in kortlopende therapie. Gemiddeld omvat een therapie bij ons ca. 10-15 sessies. Hoelang een therapie duurt, hangt af van jouw klachten, jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden en van het soort therapie dat jouw situatie het meest geschikt is. Zo lang als nodig, en zo kort als mogelijk is ons basisprincipe. Bij milde klachten kunnen enkele therapiegesprekken voldoende zijn. In geval van complexe problematiek (bv jeugdtrauma) is meer tijd nodig. Je bespreekt dit samen met de therapeut tijdens het doornemen van het behandelplan en tussenevaluaties.

De frequentie van de gesprekken verschilt per cliënt, maar meestal éénmaal per week. Dit neemt na verloop van tijd af. De totale doorlooptijd van de therapie bedraagt in onze praktijk 6-12 maanden. Vaak komen wij met onze klanten nazorg overeen. Dit stelt jou in staat om ook na het formele sluiten van de therapie/behandeling binnen deze afspraken contact op te nemen en even wat zaken te bespreken waar je in de praktijk tegen aanloopt.

In de aanpak & filosofie van de Psychotherapie Praktijk Limburg staat de klant centraal. Normaal gesproken vinden de behandelingen tijdens kantooruren en uitsluitend op afspraak plaats. Op verzoek van de klant kan worden uitgeweken naar avonden en weekenden. Hiervoor gelden aangepaste tarieven.

Stuur een email voor het opvragen van aangepaste tarieven voor afspraken buiten kantooruren

Dit kan zeker gebeuren. Je ontvangt voor elke afspraak een afspraakherinnering. Onderaan ieder afspraakbewestiging staat een link. Deze biedt je mogelijkheid biedt de afpraak te annulieren. Consulten die minimaal 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden niet in rekening gebracht.

Indien een afspraak niet of niet tijdig is afgezegd, worden ‘no-show’ kosten in rekening gebracht, onafhankelijk wat de aanleiding hiervoor is. Wij zijn hiertoe genoodzaakt omdat de capaciteit van de therapeut voor jou is gereserveerd en in zo’n korte tijd niet meer alternatief kan worden ingezet.

De kosten van een ‘no show’ zijn:

-75 euro voor een individueel consult

-90 euro voor voor een partnertherapie (2 personen, 90 minuten)

De prijs van intake is 119 euro.
De prijs van een individueel consult bedraagt 103 euro. Dit tarief betreft een therapeutische sessie van 45 min.

Partnertherapie bedraagt 78,75 euro per persoon voor 1 ½ uur.

Het tarief voor groepsgesprekken is 75 euro per sessie van 90 min per persoon.

De psychotherapie Praktijk Limburg werkt met een integraal tarief. Dit omvat:

-therapie/behandeling

-ondersteuning tussen de sessies (telefonisch of per mail) *

-huiswerk/trainingsopdrachten tussen de sessies

-korting op onze online trainingsprogramma’s

-opstart- kantoor en en dossierkosten

* op basis van een ‘fair usage policy’. Uitsluitend als je hiervan onevenredig gebruik maakt, bespreken we dit en wordt deze inzet verrekend.

Wij volgen voortdurend de overheidsprotocollen en veiligheidsvoorschriften van het RIVM.  Zelfs tijdens de lock downs zijn face-to-face gesprekken mogelijk gebleken. Wij hebben diverse maatregelen genomen om dit op een veilige manier te doen en volgen hierin de landelijke protocollen. Gebruik van de wachtkamer willen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk vermijden. Bij een face-to-face afspraak belt u aan op de aanvangstijd van de sessie. Ook bieden wij de mogelijkheid tot videobellen.

Ja, wij bieden therapie ook online via video bellen. Meestal komen we overeen dat de intake plaatsvindt op locatie. Het vervolg vindt dan plaats online. Wij noemen dit een hybride therapie.

Wij verzorgen behandelingen in het Nederlands, Engels, Russisch en Bulgaars.

Stel hier je vraag in Engels, Russisch of Bulgaars

Het is in principe mogelijk om een afspraak te maken voor personen die je kent. Wij accepteren dit enkel als deze persoon wordt betrokken in het zoeken naar een geschikte oplosing. Deze lijn volgen wij op basis van jarenlange ervaring. Het zal het verloop van de behandeling vergemakkelijken en de kwaliteit ervan verhogen.

Nee, je bent vrij om zelf contact op te nemen met ons. Als je ben doorverwezen door jouw arts stellen wij inzage in de doorverwijsbrief op prijs. Wij maken dan samen ook afspraken over de eventuele communicatie met de arts of doorverwijzende instantie.

In principe besluiten jij in overleg met je therapeut wanneer de therapie stopt. Het kan gebeuren dat je de therapie wil beëindigen, tegen het advies in van je therapeut. Als cliënt staat het je altijd vrij om op elk gewenst moment de therapie te beëindigen. Het is wel verstandig om de reden van je vertrek te bespreken. Wij kunnen daar allebei van leren.  Omgekeerd mogen wij de therapie alleen tegen jouw wens in stopzetten als daarvoor zwaarwegende redenen aanwezig zijn. Je komt bijvoorbeeld regelmatig niet opdagen, of bedreigt de therapeut, of je hebt geen baat bij de therapie. Dit komt in de praktijk zelden tot nooit voor en wij helpen jou dan een alternatief te vinden.

Ja elke samenwerking wordt na afronding geëvalueerd. Er wordt teruggekeken op het proces en de mate waarin de gestelde doelen zijn behaald. Je wordt uitgenodigd om je ervaringen te delen, bv via Zorgkaart Nederland.