De praktijk

Psychotherapie Praktijk Limburg is het vertrouwde adres voor psychotherapie in Maastricht. 

In onze psychotherapieprakijk te Maastricht richten wij ons op drie activiteiten:

1. Therapie, gericht op het
• oplossen of omgaan met mentale, emotionele en gedragsproblemen
• ontwikkelen van inzichten uit het verleden en of heden
• verwerken van (jeugd) trauma’s

2. Counseling, om
• antwoorden te vinden op (levens)vragen
• onbenutte kansen te benutten
• persoonlijke kennis en vaardighedent te ontwikkelen
• zelfredzaamheid te vergroten (empowerment)

3. Wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van online programma’s


• Hierij richten wij ons op de samenhang tussen psychogische en lichamelijke klachten en autoimmuniteit in het algemeen en Hashimoto Theoriditis in het bijzonder. Er is meestal samenhang tussen ‘vage klachten’ als chronische vermoeidheid, depressie, overgewicht, allergie, concentratieproblemen, perfectionisme, stemproblemen, maar ook kinderwens/miskraam en vruchtbaarheidsproblemen.

• Onze praktijk is gevestigd op de Brightlands Health Campus te Maastricht en wij maken actief deel uit van dit innovatie netwerk.

 

Zoek jij therapie in Maastricht, in Zuid-Limburg of Limburg? Wil je snel beginnen zonder wachtlijsten? Dan zit je de Psychotherapie Praktijk Limburg goed! 

 

 

Duur sessie/therapie

Voor elke sessie wordt ruim de tijd genomen. Wij werken met blokken van een uur. Door ruim te roosteren worden gevoelens van ‘haast, tijd om is, of volgende klant wacht’ voorkomen.

De frequentie van de gesprekken is aanvankelijk meestal één maal per week, maar kan na verloop van tijd afnemen. De gemiddelde duur van een therapie bedraagt ca. 15 sessies.

Behandeltijden

In de aanpak & filosofie van de Psychotherapie Praktijk Limburg staat de klant centraal.

Normaal gesproken vinden de behandelingen tijdens kantooruren en uitsluitend op afspraak plaats. Op verzoek van de klant kan worden uitgeweken naar avonden en weekenden.

De praktijkruimte

De praktijkruimte van Psychotherapie Praktijk Limburg is gevestigd op de Brightlands Health Campus (Gaetano Martinolaan 85, 6229 GS Maastricht). Dr. Anna Huysse combineert daar haar werkzaamheden als eigenaar en hoofdtherapeute van de Psychotherapie Praktijk Limburg met de Brightlands start-up Hashimoto.Help. Dr. Anna Huysse en haar team ontwikkelen online en evidence-based  diensten gericht op het voorkomen en managen van psychologische klachten die vaak gepaard gaan de ontwikkeling van een of meer auto-immuunziekten.

De praktijk is uitstekend bereikbaar.

psychotherapie Maastricht door Anna Huysse-Gaytandjieva

Over Anna

Gedreven door haar zoektocht naar laatste wetenschappelijke inzichten en kennis heeft Anna zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in psychologische hulp en psychotherapie. Tussen de psychologen en psychiaters aan de UM heeft zij zich verder verdiept in onder andere psychiatrische diagnose, psychotherapeutisch interview, psychotherapeutische interactie, karakteristieken van de ambulante-zorg, klinische- en dagbehandeling, gesprektherapie – C. Rogers, Psychodiagnostiek, Psychotic Disorders en Neuropsychologie.

Anna is een waarden gedreven therapeut. Waarheid, eerlijkheid, empathie en aanpassingsvermogen staan centraal in haar denken en handelen. Hierdoor is het persoonlijke contact met cliënten en het bereiken van verbeteringen in jouw leven een onuitputtelijk bron van intrinsieke motivatie. Zij hecht aan het persoonlijke contact met haar cliënten.

De praktijk staat ruim open voor groei door samenwerking met zelfstandige professionals en door innovatie en efficiënte afloop van financieel-administratieve processen. Maar de Psychotherapie Praktijk Limburg blijft altijd de menselijke maat behouden. Mensen zijn geen nummers en wij demonsteren elke dag zien dat het beter kan in geestelijke gezondheidszorg.

Anna’s voorkeur voor een geïntegreerde benadering en haar eerdere wetenschappelijke onderzoek en publicaties naar aanpassingsproblemen leidde in 2017 tot de oprichting van Hashimoto.Help. Een not for profit organisatie die zich richt op preventie en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met Hashimoto Thryreoïditis. Dit is een relatief veel voorkomende maar onbekend auto-immuun ziekte.

Dr. Anna Huysse richt zich ook hier op gerelateerde psychische hulpvragen, bijvoorbeeld met betrekking tot angststoornis, ‘brain fog’, bipolaire stoornis en paniekaanvallen. De onbalans in schildkier(hormonen) en de auto-immuniteit als aanjager, vragen om een specifieke psychologische benadering (zie ook www.hashimoto.help).

Sinds 2017 combineert Dr. Anna Huysse haar Psychotherapie Praktijk Limburg met de uitbouw van Hashimoto.Help. Deze werkzaamheden worden verricht vanuit de praktijk op de Brightlands Health Campus te Maastricht.

Visie op het vak

 

  1. Directe psychologische hulp

Is jouw hulpvraag spoedeisend? Wachttijden van weken of soms maanden zijn gewoon niet acceptabel. Psychotherapie Praktijk Limburg kent geen wachttijden en kent dus ook geen wachttijdbemiddeling door een zorgverzekeraars. 

  1. Zoek je empathie, begrip en warmte?

Dit is volgens ons de basis onder elke succesvolle therapie. Zoek jij een behandelaar die jou ziet en niet voortdurend naar het scherm of op de klok kijkt? Wij zijn er voor jou en stellen jou als client en mens centraal.

  1. Wil je preventief een ontluikend probleem aanpakken?

Psychotherapiepraktijk Limburg werkt graag met mensen die preventief aan het werk willen. Het is ons advies niet te wachten zodra depressieve gevoelens, paniekaanvallen, angsten of misbruik van verslavende middelen zich vastzetten. Niet wachten, maar aanpakken is het motto. 

  1. Geef jij voorkeur aan een kortdurende intensieve aanpak?

De Psychotherapiepraktijk Limburg zet in op kortdurende Psychodynamische Psychotherapie. In veruit de meeste gevallen ligt hier het hoogste rendement. Het maakt ons blij en trots als er vaak binnen enkele sessies in een tijdsbeslag van enkele maanden doorbraken gerealiseerd worden in het leven van onze cliënten.

  1. Werk je graag samen op basis van wetenschappelijk gevalideerde methoden?

Wij werken ‘evidence based’ en zijn voortdurend op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten en werken mee aan wetenschappelijk onderzoek. Als jouw casus interessant is voor onderzoek, kan dit meelopen in onderzoek uiteraard alleen na jouw toestemming vooraf.

  1. Zoek je een psychotherapeutische begeleiding en ben jij bereid ‘pijn’ te voelen en deze niet te vermijden?

Indien jouw veiligheid en welzijn (of die van anderen) het toelaat, heeft het mijn grote voorkeur om de pijn in de ogen te kijken en deze niet te ontkennen of te verdoven. 

  1. Symptomen

Wij willen voorbij de symptomen naar de kern van de problematiek en onderliggende vraagstukken .

  1. Holistische benadering

Wij kijken naar het geheel van lichaam, geest en ziel.  Het ‘brein als medicijn’,  ‘lichaamsgerichte psychotherapie’, ‘placebo-effecten’ en psychosomatiek zijn mooie voorbeelden hoe body mind & soul onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  1. Positieve grondhouding

Ons vertrekpunt is dat cliënten niet alleen problemen maar in veruit ook de meeste gevallen de oplossingen meebrengen.

  1. Inter-culturele kijk

Als mensen zijn wij tot op een bepaald niveau gelijk. Hiervoor spelen interessante verschillen, waarbij cultuur een dominante factor is. Wij kijken en denken inter-cultureel en vinden het uitermate boeiend om met mensen te werken uit andere culturen. In de loop der jaren is therapie verzorgd in verschillende talen aan cliënten uit diverse landen België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Bulgarije, Griekenland, Turkije, Roemenië, Oekraïne, Litouwen, Amerika, Canada, Argentinië, Dubai, Israël, en meer. Wij zien tegelijkertijd de verschillen tussen culturen alsook de overeenkomsten als mens.